Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

26 Oct. 2020 / 19:30

Lucrările pictorului Sergiu Galben pot fi văzute la Muzeul Naţional de Artă

Lumea satului cu tot ce are ea mai frumos - peisaje pitoreşti, oamenii harnici şi plini de umor - o puteţi vedea în lucrările de artă plastică ale pictorului Sergiu Galben. La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei poate fi văzută expoziţia personală a artistului, fiind lansat şi catalogul cu cele mai reprezentative creaţii, relatează Moldova 1.

Rar cine îşi mai aminteşte cum arată un sâsâiac pentru porumb. A cam dispărut din  viaţa noastră, dar îl putem vedea în una dintre lucrările de referinţă ale lui Sergiu Galben expuse la Muzeul Naţional de Artă alături de alte creaţii.

„Aproape o viaţă întreagă am muncit la aceste lucrări. O lucrare ca s-o faci trebuie să munceşti mult. Depun sentimente, fiindcă nu mă apuc de lucrare până ce nu am simţit că ea trebuie realizată. Eu o văd înainte de toate, când încă nu există pe pânză”, spune Sergiu Galben.

În expoziţie sunt etalate 50 de lucrări. Reprezintă jumătate de secol de activitate de creaţie a pictorului. O parte sunt din atelierul lui Sergiu Galben, altele - din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă.

„Sergiu Galben este un artist luminos şi are şi o pictură luminoasă, un artist care vine din şcoala lui Mihail Grecu”, a declarat Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Naţional de Artă.

Expoziţiile lui Sergiu Galben întotdeauna sunt aşteptate de admiratorii de frumos, de confraţii de penel.

Lucrările lui Sergiu Galben se află în prestigioase muzee şi galerii de artă de peste hotare. Palmaresul de premii şi distinctii pe care le deţine a fost completat la vernisajul de la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei cu medalia „Mihail Grecu”.

Comentarii