Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

16 Mai 2019 / 20:06

Master-class în arta pastelului la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”

Au avut parte de un master-class în arta pastelului, susţinut de un mare maestru, Emil Childescu. Elevii de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” au urmărit în timp real cum se realizează o natură statică în pastel şi au dialogat cu pictorul despre artă, despre modul cum îşi văd viitorul în acest domeniu, relatează Mesager.

O linişte uluitoare domnea în atelierul de creaţie, unde, de obicei, cunoştinţele teoretice ale elevilor prind contur, se transformă în imagini şi culori. De această dată, aceştia urmăreau cum lucra în tehnica pastelului un renumit maestru, Emil Childescu.

„Acesta e pastel, lucrez să vadă copiii cum trebuie să lucreze.  Asta într-un cuvânt e artă”, a declarat Emil Childescu.

„Este o experienţă care trebuie învăţată şi l-am aşteptat la noi cu mult drag. Prezenţa unor asemenea oameni care au trecut o şcoală temeinică este un sprijin, o continuitate”, a spus directoarea interimară a Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, Alexandra Clapatiuc.

Atenţi la fiecare atingere a pictorului de foaia de hârtie, la modul cum selecta nuanţele pentru a realiza o creaţie plastică după acest model, două mere şi un pahar cu apă, elevii şi profesorii au spus că tehnica pastelului este una neobişnuită.

După ce artistul a finalizat lucrarea, elevii i-au adresat numeroase întrebări, iar maestrul le-a oferit răspunsurile şi sfaturile necesare în creaţie.

Natura statică cu mere, realizată de Emil Childescu, va rămâne în colecţia de opere de artă a Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, iar atelierele de creaţie de acest fel vor avea continuitate cu alţi maeştri din Republica Moldova.

Comentarii