Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Cultură

25 Noi. 2019 / 15:35

Medalii pentru Republica Moldova la Jocurile Delfice

Concertul festiv de închidere a jocurilor Delfice va avea loc astăzi, 25 noiembrie, în una dintre cele mai prestigioase săli ale Moscovei- Crocus Ciy Hall. Din partea Republicii Moldova, va evolua Ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca” cu dansul „Hora ca la Sud” şi soprana Ksenia Kazachevskaya, cu romanţa „Aştept de la tine”, pe versurile scrise de Pavel Boţu şi muzica - Constantin Rusnac.

Menţionăm că în perioada 22-26 noiembrie  la Moscova se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a Jocurilor Delfice, la care participă peste 50 de artişti din Republica Moldova şi care s-au învrednicit de mai multe medalii.

Cu Medalia de aur a fost distins Ansamblul de dansuri populare „Strămoşească” din Anenii-Noi, la Secţiunea „Canto academic” categoria de vârstă 19-25 ani, Ksenia Kazachevskaya a obţinut Medalia de Argint. La secţiunea Canto de estradă, categoria de vârstă 14-18 ani, medalia de argint i-a revenit Anişoarei  Bragari-Moroşanu, de la  Studioul „Perlele Moldovei” din Anenii-Noi. Iar, la secţiunea Canto popular, medalia de bronz, i-a fost acordată lui Damian Spinei.

La ceremonia de deschidere a răsunat Imnul Jocurilor Delfice, muzica fiind scrisă de compozitorul Constantin Rusnac, versuri, Ludmila Sobietsky, traducerea în limba rusă a fost realizată de Alexandra Iunco.

În acest an, pentru a doua oară Jocurile Delfice se desfăşoară sub formă de campionat, obiectivele cheie fiind identificarea şi susţinerea tinerelor talente, sporirea nivelului de cultură şi artă pe arena internaţională, conservarea patrimoniului cultural mondial şi educarea toleranţei faţă de cultura altor naţiuni şi popoare.

 

Comentarii