Ştiri

Sursa imaginii: foto simbol: moldpress.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Cultură

14 Iun. 2019 / 11:59

Moldova, văzută de Eduard Conencov de la înălţime

Moldova, văzută de Eduard Conencov de la înălţime. În lucrările sale autorul, fiind îndrăgostit de peisajele moldoveneşti, a muncit mult ca la cei 70 de ani să verniseze 50 de creaţii inspirate din natură. Artistul a reuşit în tablourile lui să simtă culorile şi echilibrul. Creaţiile sale, compoziţional sunt amenajate perfect, spun reprezentanţii de la Uniunea Artiştilor Plastici, relatează Moldova 1.

Cu ocazia jubileului de 70 de ani, Eduard Conencov a expus 50 de lucrări care descriu peisajele moldoveneşti de la înălţime.

„Sunt încântat de natura din Moldova. Este minunată şi din acest motiv în lucrările mele expun frumuseţea ţării. Moldova mi se asociază cu dealuri, grădini, câmpuri, lanuri de viţă-de-vie şi flori”, a declarat artistul plastic, Eduard Conencov.

Eduard Conencov a început să facă pictură la îndemnul lui Timotei Bătrânu. Colegii de breaslă spun că lucrările artistului sunt o adevărată oază de natură.

„A ajuns la nişte lucruri foarte frumoase. În lucrările dânsului o să vedeţi decorativismul acesta că anume el asta a trecut. El aşa spune eu văd din zborul unei păsări pământul şi iată ce vede de sus”, a declarat colegul Timofei Bătrânu.

„Ceea ce îl caracterizează este că duce o linie, o continuitate mare în pictură, temele care le abordează şi momentul aceasta al planării deasupra câmpurilor, a zborurilor, vederile spaţiale. Această temă este a dumnealui. Şi este foarte interesant modul de a compune”, a menţionat colegul Valeriu Herţa.

„Eduard Conencov nu este un artist la început de cale, este un artist bine cunoscut în mediul artistic de la noi. Este nu numai că un artist bun, un artist care are simţul culorii, un artist care simte lucrări echilibrate, compoziţional bine amenajate”, a declarat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu.

Expoziţia personală aniversară „Zbor” va fi vernisată la Centru expoziţional „Constantin Brâncuşi” până în 23 iunie.

Comentarii