Ştiri

Sursa imaginii: youtube.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

14 Mar. 2020 / 19:56

O expoziţie fără spectatori, vernisată în memoria compozitorului Mihai Dolgan

Pustii şi triste oarecum sunt în ultimele zile instituţiile de cultură: potrivit regulamentului pe vreme de criză au fost anulate concertele, spectacolele, a fost restricţionată vizitarea muzeelor. Şi la Muzeul în aer liber, Cimitirul Central din capitală în zi de sâmbătă nu erau vizitatori, relatează Mesager.

De ziua naşterii celebrului compozitor Mihai Dolgan,în premieră de când a plecat în eternitate - la locul de veci din Cimitirul Central de dimineaţă nu erau fidelii admiratori ai artistului, care a revoluţionat muzica de estradă de la noi. Oamenii s-au resemnat să rămână acasă, să-i asculte melodiile,să recitească filele despre curajul artistului de a fonda în 1967 legendara formaţie Noroc.

Norocul de fapt va exista întotdeauna, noi nu vor fi dar „Norocul” va fi”, declarat compozitorul Mihai Dolgan.

Mihai Dolgan este autorul al unor şlagăre ce fac şi acum să vibreze sufletele oamenilor: „Basarabia, „Cântă un artist”, „De ce plâng ghitarele” şi atâtea altele, pe care le-a interpretat împreună cu formaţia care a fost un adevărat  noroc pentru numeroşii instrumentişti şi solişti pe care Mihai Dolgan i-a lansat în lumea muzicii. A suferit când a fost interzis ansamblul,i-a schimbat numele în „Contemporanul”, apoi a revenit iar la „NOROC” , a bucurat oamenii până în 14 martie,2008 când s-a stins din viaţă.

La Muzeul Naţional de Istorie, în lipsa vizitatorilor este desfăşurată expoziţia comemorativă „O privire spre ceruri”. Potrivit regulamentului este interzisă organizarea vernisajelor cu mult public.

Comentarii