Ştiri

Sursa imaginii: moldpres

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

04 Apr. 2020 / 09:05

O expoziţie de stampă japoneză pe site-ul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei

O selecţie importantă de 80 de lucrări, stampe japoneze color, au fost prezentate într-o expoziţie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Întreaga colecţie cuprinde aproximativ 200 de lucrări. Xilogravurile color reprezintă cel mai popular tip de artă Ukiyo-e , „imaginile lumii plutitoare", care au evoluat în Japonia între secolele XVII- XIX. De rând cu alte instituţii de cultură, şi echipa Muzeului Naţional de Artă al Moldovei vă indeamnă să descoperiţi unele dintre cele mai valoroase colecţii online, relatează Mesager.

Este de fapt, o modalitate nouă pentru echipa muzeului ,realizată în corespundere cu rigorile timpului -de a ţine la curent de la distanţă iubitorii de artă cu evenimentele expoziţionale,a spus pentru Moldova 1 directorul instituţiei, Tudor Zbarnea. Astfel, una dintre excursiile virtuale este prin expoziţia de stampă japoneză - un prilej de a descoperi o străveche artă din ţara Soarelui Răsare.

Lucrările sunt din fondul muzeului Naţional de Artă al Moldovei, iar expoziţia a fost organizată la începutul anului în contextul unui proiect finanţat de Fundaţia Japoneză în colaborare cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova.

Tot aici puteţi vedea şi lucrări de artă tradiţională chineză din colecţia instituţiei.

Pe site-ul virtual al Muzeului au fost plasate şi câteva emisiuni „Purtătorii de cultură” de la postul public de televiziune Moldova 1. 

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, în aceasta perioadă, majoritatea artiştilor plastici s-au retras în atelierele de creaţie sau lucreaza la domiciliu asupra noilolor idei plastice, care vor vedea lumina zilei la următoarele expoziţii.

Comentarii