Ştiri

Sursa imaginii: moldpres.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Cultură

06 Feb. 2019 / 20:46

O nouă ediţie a festivalului „Crizantema de argint” va avea loc la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”

Festivalul-concurs de creaţie şi interpretare a romanţei „Crizantema de argint” revine cu participanţi de toate vârstele şi romanţe mai vechi şi mai noi! Evenimentul, organizat de Direcţia cultură a Primăriei municipiului Chişinău se va desfăşura în perioada 21-23 februarie la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, relatează Mesager.

De la începuturile festivalului-concurs „Crizantema de argint” şi până la cea de-a 23 ediţie, participanţii au fost şi continuă să fie acompaniaţi de Orchestra de muzică populară „Folclor” sub bagheta maestrului Petre Neamţu.

„Mă bucur foarte mult că a revenit în albia sa „Crizantema de argint”. Cred că va fi un Festival foarte interesant, avem vre-o 13 romanţe la compartimentul creaţie,nu ştim cine sunt compozitorii pentru că aşa e regulamentul şi la interpretare încă nu i-am ascultat pe toţi că abia începem repetiţiile”, a declarat directorul artistic al Orchestrei „Folclor”, Petre Namţu.

Stela Mitriuc, şefa interimară al Direcţiei cultură a Primăriei Chişinău, organizator al evenimentului a venit să-l  felicite pe Petre Neamţu cu aniversarea zilei de naştere şi să discute despre multaşteptatul festival.

 „Direcţia cultură a organizat istoric acest festival, suntem la a 23 ediţie. S-a depus un efort extraordinar pentru dezvoltarea festivalului, e un lucru dificil, mă bucur că vin tinerii. De fapt „Crizantema de argint” a fost o trambulină pentru Cristina Scarlat, Diamanta Paterău, Silvia Goncear, care a revenit cu Crizantema de argint şi şi-a desfăcut aripile”, a declarat şeful interimar al Direcţiei Cultură, Stela Mitriuc.

Silvia Goncear se pregăteşte acum pentru recitalul din ultima seară a festivalului.

„Crizantema de argint m-a readus în scenă. Am ajuns şi la Crizantema de aur şi aici, am cucerit trofeele, de aici a repornit viaţa mea artistică pentru că romanţa este cântecul pe care prima dată l-am auzit de la mama şi îl port în suflet”, a menţionat laureata Festivalului, Silvia Goncear.

„În recital vor evolua toţi cei care anterior au câştigat trofeele şi premiul. O să fie trei zile de sărbătoare a romanţei”, a mai declarat Petre Neamţu.

La ambele compartimente: „Creaţie” şi „Interpretare” vor participa 26 de concurenţi din Republica Moldova şi din România. Festivalul-concurs de  romanţă „Crizantema de argint” se va desfăşura în perioada 21-22 şi 23 februarie.

Comentarii