Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.net

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

17 Feb. 2020 / 17:05

„Pelerinul” - un nou roman lansat de preotul Sava Bogasiu

Sava Bogasiu cu pseudonimul, Mihai Milea, preot şi profesor din Buzău, şi-a lansat la Biserica Sfinţii Martiri Brâncoveni din Soroca un nou roman, fiind a 28-a carte pe care o lansează. Autorul este şi cetăţean de onoare al acestui oraş de pe malul Nistrului, transmite Moldova 1.

De ani buni sorocenii l-au îndrăgit pe părintele profesor Mihai Milea pe care-l cunosc încă din 1997, când a trecut prima dată Prutul cu donaţii de carte românească pentru bibliotecile din raion. De atunci a continuat să revină cu daruri materiale şi spirituale la fraţii săi.

„De fiecare dată când scriu o carte vin aici cu multă bucurie pentru că Soroca pentru mine este o inimă, o ţară, o limbă, este tot ce-i mai frumos. Acest cosmos este moşia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”, a spus Mihai Milea, preot şi profesor în Buzău, România.

Romanul „Pelerinul" a fost deja citit de unii admiratori ai creaţiei lui Mihai Milea din Soroca.

„Este o operă care ne îndeamnă să avem grijă de rugăciune, să ne îngrijim de învăţătura ortodoxă, o carte care vine cu multe sfaturi pentru tineri şi ne îndeamnă s-o citim toţi, pentru că noi suntem pelerini în viaţă ”, a spus Olga Gherghelegiu, profesoară.

„O carte religioasă, creştină, o carte extraordinară, pe care ar trebui s-o citească toţi creştinii, fiindcă ne învaţă cum trebuie să ne trăim viaţa şi cum trebuie să ne pregătim pentru lumea cealaltă”, povesteşte Ana Bejan, preşedinta fundaţiei „Grigore Vieru” din Soroca.

„Prin fiecare cuvânt el trăieşte viaţa eroului, vede un peisaj frumos, se bucură, vede o problemă pe care eroul n-o poate rezolva. A scrie o carte e un lucru enorm, o tăire sufletească şi bucuria lucrului bine făcut”, a menţionat Nicolae Bulat, muzeograf.

Şi feţele bisericeşti îi sunt recunoscătoare modelului de viaţă şi credinţă a lui Mihai Milea.

„Dintotdeauna m-a impresionat personalitatea preotului Milea de la Buzău şi dintotdeauna l-am văzut ca un pelerin. El întruchipează smerenia şi dragostea pentru că aceste două virtuţi creştineşti vor duce la mântuirea sufletelor noastre”, a relatat Nicolae Robu, parohul bisericii.

Noul roman al lui Mihai Milea „Pelerinul” descrie trăirile autorului în calea  sa spre Capadocia, locul unde se află moaştele sfântului Sava.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Un nou deces şi în regiunea transnistreană

Ştiri / Social

04 Apr. 2020 / 16:15

Un nou deces şi în regiunea transnistreană

Covid-19 în lume

Ştiri / Internaţional

04 Apr. 2020 / 15:11

Covid-19 în lume

Numărul ucrainenilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 1.096

Ştiri / Internaţional

04 Apr. 2020 / 14:29

Numărul ucrainenilor infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 1.096

Consiliere psihologică gratuită în timpul pandemiei

Ştiri / Social

04 Apr. 2020 / 12:18

Consiliere psihologică gratuită în timpul pandemiei

Vezi arhiva