Ştiri

Sursa imaginii: warts.com

Ştiri / Cultură

04 Ian. 2019 / 10:05

Premieră cu degustare de vinuri la Teatrul Naţional „Satiricus”

O premieră cu degustare de vinuri,bucate şi cu un titlul mai mult decât atractiv :„Vin,femei şi tot ce vrei” va avea loc pe 11 ianuarie la Teatrul Naţional „Satiricus - Ion Luca Caragiale”. Comedia, semnată de dramaturgul Andrei Strâmbeanu, a fost adusă în scenă în viziunea regizorului Alexandru Grecu, relatează Mesager.

Spaţiul imaginar în care se desfăşoară acţiunea este o vinărie în care actorii şi spectatorii se află în imediata apropiere. „Vin,femei şi tot ce vrei” este despre un savant cu mari posibilităţi ştiinţifice, care e şi ghid la o vinărie,trece prin mai multe peripeţii cu Ministrul de Război al Islandei.

Echipa de la Satiricus a lucrat aproape un an asupra concepţiei spectacolului.

„I-am găsit o rezolvare cu totul deosebită, e primul spectacol în Republica Moldova care se joacă cu degustare, spectatorii au posibilitatea să guste şase feluri de vinuri moldoveneşti, e şi o promovare a vinurilor basarabene, sunt şi bucate, astfel că în preţul biletelor este inclusă mâncarea şi băutura”, a declarat directorul artistic al teatrului „Satiricus - Ion Luna Caragiale”, Alexandru Grecu.

Comedia „Vin,femei şi tot ce vrei” de Andrei Strâmbeanu este continuarea proiectului promovării dramaturgiei contemporane, în care pe scena teatrului „Satiricus” au fost montate zece spectacole după piesele dramaturgilor din Republica Moldova.

„Este o premieră sărbătoare pentru mine pentru că este a 11 piesă de a mea care se montează pe scena teatrală. Iată sunt în preajma premierei, sunt emoţionat, nu ştiu ce va ieşi, ce va zice publicul, în scenă  se întâmplă lucruri şocante, se trage cu tunul, se fac năzdrăvănii”, declară dramaturgul, Andrei Strâmbeanu.

„Un spectacol-dialog, cu degustare, cu masa de bucate e o noutate şi pentru actori şi pentru mine ca regizor, dar noi nu suntem primii care facem asta, în Europa demult au loc premiere în baruri, restaurante, locaţii convenţionale. Veniţi să vedeţi şi de ce nu? Să râdem de noi”, a mai spus Alexandru Grecu.

Doar la acest spectacol numărul locurilor este limitat, doar 50 de persoane, care stau la mese. Alte  detalii despre „Vin, femei şi tot ce vrei” vedeţi duminică la Moldova 1  în emisiunea „Purtătorii  de cultură”.

Comentarii