Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

15 Noi. 2020 / 20:34

Premieră pentru oamenii de teatru din Moldova

Încă o premieră la Radio România Cultural cu participarea oamenilor de teatru din Republica Moldova. Este vorba despre spectacolul radiofonic „Undeva în Transilvania”, după romanul scriitorului Mirel Taloş, în regia lui Petru Hadârcă, care va fi difuzat pe 16 şi 17 noiembrie, relatează Mesager.

În secvenţe pot fi văzute şi auzite vocile inconfundabile ale actorilor Mircea Rusu şi Ion Caramitru la înregistrările „Undeva în Transilvania”, în studioul Postului Naţional Radio România Cultural.

„Urmează să avem premiera pe 16 şi 17 noiembrie. E vorba de romanul lui Mirel Taloş, „Undeva în Transilvania”, adaptarea radiofonică de Magda Duţu”, a menţionat Petru Hadârcă, regizorul spectacolului.

„Undeva în Transilvania” este istoria tragică a evreilor deportaţi în 1944 din Transilvania de Nord în lagărul de exterminare de la Auschwitz. Este o creaţie bazată pe mărturii, conţine şi ficţiune, dar şi multă suferinţă.

Această adaptare radiofonică mi se pare o reuşită mai importantă pentru mine decât romanul în sine, pentru că una e să scrii un roman şi alta este ca un regizor important, precum este Petru Hadârcă şi o pleadă de actori, toti de prima mărime, să joace într-o adaptare radiofonică a acestui roman, a declarat scriitorul din România, Mirel Taloş.

Spectacolul radiofonic „Undeva în Transilvania” este a 40-a realizare a regizorului Petru Hadârcă la Radio România Cultural.

Comentarii