Ştiri

Sursa imaginii: bucurestifm.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

09 Mar. 2019 / 12:44

„Prin vers, Femeie, te admir” - antologie de poezie, lansată la Chişinău

„Prin vers, Femeie, te admir” - este titlul antologiei de poezie lirică de dragoste, lansată la Chişinău. Evenimentul a avut loc la Biblioteca „Onisifor Ghibu” în prezenţa celor a 14 poeţi, care au participat la completarea şi editarea volumului, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Scriitorul şi jurnalistul Vlad Sărătilă este unul dintre coautorii antologiei. Potrivit lui, cartea poate fi comparată cu eternitatea.

„Această antologie este un elogiu femeii. Cuvântul femeie este sinonim cu toate cuvintele din DEX, de aceea se merită să te faci filolog, pentru a cunoaşte femeia în cât mai multe ipostaze posibile. Aceasta este dacă să ne referim la chipul femeii, la valoarea ei. Dacă vorbim despre carte, este mai valoroasă decât ne închipuim noi, cartea este soră cu eternitatea. Eu am adunat nişte flori, care cred că vor atrage atenţia, aceste poeme sunt temelia unui volum de autor”, a declarat Vlad Sărătilă.  

În prefaţa cărţii, academicianul Mihai Cimpoi scrie că nu au dispărut poeţii care cântă dragostea, recunoscând că ei azi sunt din ce în ce mai puţini. Potrivit academicianului Mihai Cimpoi, antologia este un florilegiu liric, dedicat femeii şi dragostei.

Comentarii