Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

09 Mai 2020 / 19:52

Sala cu Orgă, pustie, concertele se petrec online

Pustie şi tristă, fără spectatori este în aceste zile de pandemiei şi frumoasa sala cu Orgă, templul muzicii din centrul capitalei .Urma sa găzduiească în această primăvară a 10-a ediţie, aniversară, a festivalului internaţional de muzică „Bach” .În ideea de a perpetua tradiţia ,angajaţii instituţiei postează pe pagina de Facebook cele mai valoroase creaţii interpretate la concertele de success şi festivalurile din ultimii ani, relatează Mesager.

Cea de-a 10 ediţie a Festivalului Internaţional Bach a fost reprogramată pentru toamna anului 2020, iar aceste imagini au fost înregistrate la evenimentul din 2016. Una dintre suitele celebrului compozitor german a fost interpretată de renumitul flautist Ion Negura şi orchestra de cameră Salii cu Orgă sub bagheta maestrului Cristian Florea.

Pe pagina de Facebook a instituţiei a fost postată şi o altă creaţie monumentală a lui Johann Sebastian Bach: Marea Misa în si minor. Concertul a avut loc la Muzeul National de arta al Moldovei, iar interpretarea magistrală a corului şi a orchestrei de cameră a sălii cu orgă a transmis spectatorilor toată splendoarea acestei capodopere muzicale.

În anul în care întreaga comunitate muzicală internaţională celebrează 250 ani de la naşterea altui mare compozitor german,  Ludwig van Beethoven, echipa salii cu orgă postează inregistrarea cutremuratoarei  Uverturei „Egmont”.

Uvertura Egmont a fost compusă pentru drama istorica cu acelaşi titlu de Goethe şi a fost interpretată în premieră la Viena în 1810, devenind o creaţie independenţă, simbol al visului şi luptei pentru libertate.

În  21 mai, instituţia va transmite on line un concert la Orgă în interpretarea Anei Strezev, iar până atunci puteţi  asculta alte  creaţii muzicale, dar şi admira pe pagina sălii şi lucrările de artă plastică ale pictorilor de la noi,  reunite într-o expoziţie, care nu a fost admirată de spectatori, din cauza pandemiei. 

 

Comentarii