Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Cultură

06 Aug. 2019 / 17:59

Sala de lectură a Bibliotecii municipale, mereu arhiplină

Îmbină lectura cu descoperirea unor opere de artă deosebite! Vorbim despre cititorii care în aceste zile de vară frecventează Sala de lectură a Bibliotecii municipale „B.P.Haşdeu”. Aici sunt organizate periodic expoziţii de carte şi de artă plastică, relatează Mesager.

Alături de expoziţia „Cartea nu are vacanţă” cu cele mai frumoase titluri pentru lecturile de vară, sala mare a Bibliotecii „B.P.Haşdeu” este înnobilată şi de lucrările tinerilor artişti, reunite sub genericul „Culorile verii”. Picturile şi fotografiile sunt realizate de Iurie Răileanu,Ion Jabinschi , Petru Raiu, Oleg Buga, Dumitru Pomîrleanu. Talentul autorilor, coloritul, atmosfera sunt apreciate de cititorii care-şi petrec vara la bibliotecă .

„Cred că arta şi lectura sunt bine îmbinate, mai ales că vedem în tablouri natura, ne înviorează”, „Avem şi aşa o viaţă gri, iar tablourile care le vedem ne trezesc la o viaţă mai frumoasă şi mai vie”, au declarat participanţii.

Unii utilizatori sunt atât de captivaţi de lecturi încât nici nu au observat frumuseţea.

„Am venit prima dată şi nu m-am uitat la ele, sunt preocupat de lectură. Când mă uit acum-îmi plac”, „Sigur, sunt foarte frumoase, ne inspiră apreciem altfel frumosul”, au spus participanţii.

Deşi lucrează de câteva luni la Biblioteca „B.P.Haşdeu”, Valentina Ciobanu spune că asemenea expoziţii sunt ca o gură de aer, o oază de frumuseţe.

„Ne aduc lumină ,biblioteca este o instituţie de cultură şi în colaborare cu pictorii, cu arta lor-diversificăm deservirea cititorilor”, a spus bibliotecara Valentina Ciobanu.

Expoziţiile de artă sunt organizate la Biblioteca „B.P.Haşdeua” de 25 de ani.

 

Comentarii