Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Cultură

21 Noi. 2020 / 16:28

Şase volume de carte, donate Bibliotecii municipale

Asociaţia Naţională a Tinerilor Istoricii din Moldova, Grupul Civic pentru Patrimoniu, Direcţia Cultură a Consiliului municipal Chişinău, au donat Bibliotecii municipale „B.P. Haşdeu” primele şase volume din seria „Identităţile Chişinăului”. De asemenea, a fost donată copia unei hărţi vechi a Moldovei, descoperită în Marea Britanie, informează Radio Moldova Actualităţi.

„Cele şase volume pun în valoare numeroasele monumente istorice ale Chişinăului sub cele mai diverse aspecte: istorie civilă,cultură, spiritualitate, monumente civile, probleme de urbanism. Aceste şase volume sunt un început al valorificării întregii moşteniri culturale a trecutului Chişinăului”, a menţionat Andrei Eşanu, academician.

Conducătorul Grupului Civic pentru Patrimoniu, scriitorul  Alexandru Corduneanu a menţionat că municipiul are mai multe proiecte de dezvoltare în acest secol.

„Sunt şase volume, expresii ale conferinţelor care se ţin la Chişinău din 2011. La anul va avea loc cea de-a şaptea ediţie a conferinţei „Identităţile Chişinăului”,  cu titlul „Strada 31 august-1989”, vom încerca să vedem acest loc emblematic al Chişinăului sub mai multe aspect” a spus Alexandru Corduneanu.

 În cadrul evenimentului a fost demonstrat şi filmul documentar, dedicat Chişinăului subteran. Premiera lui a avut loc recent la Moldova 1.

Comentarii