Ştiri

Sursa imaginii: ziarulnostru.info

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Cultură

04 Ian. 2020 / 13:40

Spectacol de zile mari la Teatrul „Veniamin Apostol” din Soroca

Râs şi plâns într-un spectacol de zile mari la teatrul „Veniamin Apostol” din Soroca. În contextul aniversării a 10 de la fondarea acestei instituţii culturale-aici a avut loc premiera spectacolului „O simfonie pentru 3-1” de dramaturgul italian Aldo Nicolaj. Viziunea regizorală a noii montări aparţine regizorului Alexandru Cozub, iar în roluri au fost distribuiţi trei actori de la Teatrul naţional „Mihai Eminescu” din capitală.

Trei actori: Diana Decuseară,Ghenadie Gîlcă şi Alexandru Pleşca au oferit spectatorilor un adevărat regal actoricesc.

„Am lucrat non stop la Soroca. E o tonă de text, doar italienii vorbesc mult şi repede dar sunt nişte momente sensibile, trebuie să le simţi, este un spectacol despre relaţiile interumane. Noi uităm să ne auzim, uităm să ne privim în ochi, să ne dăm seama ce vrem noi de la această viaţă, suntem egoişti,  dar chiar dacă alături e soţul tău-trebuie să-l cucereşti în fiecare zi”, a declarat actriţa teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Diana Decuseară.

„E un triunghi iniţial, aşa o mică poveste între doi şi la un moment dat vine al treilea personaj, este o comedie săpumoasă , cu multe nuanţe dramatice pentru că, în fond ceea ce i se întâmplă personajului meu este o dramă adevărată”, a declarat actorul teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Ghenadie Gâlcă.

„Colegii mei Diana şi Ghenadie sunt foarte buni şi munca cu regizorul Alexandru Cozub care tot timpul îţi permite să zbori în momentul când îţi oferă un rol. Este vorba că,trăiesc împreună mult, se plictisesc, nu se mai iubesc, vor să încerce altceva şi în momentul când încearcă altă relaţie - văd că era mai bine cu prima persoană cu care trăia. Este despre faptul că trebuie să ne iertăm pentru că în cuplu trebuie să mergi şi la nişte compromisuri”, a precizat ACTORUL Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Alexandru Pleşca.

Teatrul „Veniamin Apostol” din Soroca este instituţia care activează în baza proiectelor,cu regizori şi actori invitaţi.

„Am început spectacolele cu actorii de la Naţionalul Mihai Eminescu din Chişinău şi cu actorii de la teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani şi tot aşa continuăm şi acum, facem schimb de spectacole, Botoşenenii vin la noi, la Soroca, noi mergem la Botoşani, cu Iaşii avem aceeaşi experienţă şi acest spectacol urmează să ajungă pe scena Ateneului din Iaşi”, a declarat directorul teatrului din Soroca, Petre Popa.

În data de 29 ianuarie, spectacolul „O simfonie pentru 3-1” va fi jucat la sediul teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca, iar în luna februarie povestea tragicomică despre iubire şi singurătate va fi prezentată la Iaşi.

 

Comentarii