Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

10 Feb. 2020 / 19:39

Spectacol de zile mari la Tiraspol, cu participarea muzicienilor de pe ambele maluri ale Nistrului

Cor de copii, muzică rock şi orchestră simfonică - toate pe aceeaşi scenă. 135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, printre care 95 de copii din cadrul Orchestrei Simfonice Moldovan National Youth Orchestra au organizat un spectacol de zile mari la Tiraspol, transmite Mesager.

Publicul a rămas impresionat de originalitatea şi măiestria artiştilor.

„Am primit plăcere. A fost minunat. Cel mai mult mi-a plăcut corul de copii, iar dirijorul a fost fenomenal. Pe alocuri am avut impresia că era în extaz, dirija şi totodată dansa. A fost o plăcere să-l urmăresc”, „Este o posibilitate extraordinară ca tinerii talentaţi din Tiraspol să evolueze pe o scenă comună cu cei de la Chişinău. Pe noi ne-a bucurat foarte mult şi ne-a dăruit emoţii de neuitat. Acum suntem încărcaţi cu o energie nemaipomenit”, au spus spectatorii.

 Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, s-a îmbogăţit pentru o seară cu zece interpreţi din stânga Nistrului. Dirijorul mărturiseşte că i-au fost depăşite aşteptările.

„Mi-au depăşit aşteptările. Tinerii de la Tiraspol sunt talentaţi şi îndrăgostiţi de muzică, dar şi serioşi în acelaşi timp. Mi-au plăcut foarte mult şi m-a bucurat faptul că toţi soliştii au fost din Tiraspol. Au evoluat la nivelul cel mai înalt, iar colaborarea a fost una extraordinară”, a declarat dirijorul Adriano Marian.

Evenimentul face parte din proiectul „Music Connecting People”, implementat de „Moldovan National Youth Orchestra”, cu sprijinul Uniunii Europene prin intermediul Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Scopul programului este apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale râului Nistru prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.

Comentarii