Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

02 Aug. 2020 / 13:58

Spectacol în aer liber la Teatrul Geneza Art

Evenimentul mult aşteptat, lansarea activităţilor culturale cu respectarea rigorilor impuse de pandemie s-a produs. Primul care a spart gheaţa şi a instalat o scenă în aer liber cu locuri limitate pentru spectatori a fost Teatrul Geneza Art, unde după cinci luni de incertitudini şi aşteptare a avut loc întâlnirea emoţionantă dintre actori şi spectatori, relatează Moldova 1.

Venirea la teatru a prietenilor fideli ai Teatrului Geneza Art era aidoma unui spectacol: cu măşti, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor la intrare, păstrarea distanţei fizice şi, fireşte, cu bucuria reîntâlnirii cu actul artistic.

„Foarte bine că au deschis la aer liber, acesta e un plus”. „Eram dornici de ceva spiritual, avem nevoie şi de suflet şi este binevenit chiar în aceste condiţii. „Sperăm să fie un început bun, va fi un exemplu şi pentru alte teatre”, au spus spectatorii.

„Cred că aceste măşti demonstrează că noi toţi suntem dornici de a ne întâlni cu spectatorii şi protejându-ne poate în felul acesta o să apropiem momentul când o să ne întâlnim şi fără măşti. Avem parcă şi o frică, dar înţelegem că suntem pe linia întâi în condiţiile culturii, artei, teatrului”, a declarat Ludmila Burlaca, regizoare.

Imediat ce au fost anulate unele restricţii şi permisă activitatea în aer liber, echipa de la Geneza Art s-a mobilizat, a instalat o scenă şi improvizat o sală de spectacole la terasa teatrului unde anterior era depozit pentru decor.

În condiţii total deosebite de cele ale scenii clasice, actorii de la Geneza Art au inaugurat cea de-a 11-a stagiune cu spectacolul comedie „TOC”. În aşteptarea medicului psihoterapeut, pacientii, personaje bizare îşi dezvăluiau obsesiile.

Primul spectacol după perioada de restricţii a fost o provocare pentru actori.

„Pentru că este august, pentru că este vara, jucăm comedii care se racordează perfect la situaţia care, din păcate, a cuprins toată lumea şi vom încerca să aducem o notă de optimism. Vrem ca publicul să uite de probleme şi să înţeleagă că fără artă nu putem merge nicăieri”, a declarat actorul Iurie Gologan.

Comentarii