Ştiri

Sursa imaginii: afisha.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Cultură

26 Mar. 2020 / 15:34

STAŢI ACASĂ şi urmăriţi on-line spectacole montate la Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale”

Stai Acasă ! Acesta este cel mai frecvent indemn, apel, rugăminte, adresate , cel mai des, politicos,cu argumente, alteori - spusă cu disperare şi supărare celor care nu conştientizează pericolul virusului cumplit. STAI ACASA spun medicii, politicienii, dar si artiştii îndrăgiţi izolaţi şi ei, dar care încearcă să vă ofere soluţii pentru a nu pierde în zădar timpul. Pe sit-urile de socializare ale teatrelor din Chişinău găsiţi recomandări de filme, cărţi, atracţii turistice, reprezentaţii ale celebrelor teatre din lume. Teatrul National „Satiricus. Ion Luca Caragiale” vine în următoarele zile cu trei spectacole valoroase, relatează Moldova 1.

Astfel, în 27 martie, când este marcată Ziua Internaţională a Teatrului, puteţi accesa pe site-ul Teatrului Satiricus spectacolul „O noapte furtunoasa” după Ion Luca Caragiale. Este o montare simbolică, finalizează un proiect ambiţios al regizorului şi directorului Alexandru Grecu de a aduce pe scena teatrului toate piesele lui Ion Luca Caragiale.

În 28 martie aveţi posibilitatea să urmăriţi alt spectacol de zile mari cu un titlu pe potriva „O sută de minute de Libertate” în montarea lui Bogdan Saratean. Este o prima co-producţie a actorilor de la Naţionalul Satiricus cu actorii Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu. E despre Libertate, Sacrificii şi Speranţe.

Duminica, 29 martie, pe site-ul teatrului va fi putea fi accesat spectacolul „Puştoaica de la etajul 13” despre problemele adolescenţilor într-o societate ipocrita, lipsită de moralitate.

Spectacolele pot fi accesate on-line pe pagina oficiala a Teatrului. Nu există restricţii de vizionare, pot fi privite la orice oră in zilele de 27, 28 si 29 martie.

Directorul Teatrului National Satiricus, Alexandru Grecu, a mai anunţat că în această perioadă, împreună cu actorii repetă on-line un nou spectacol „Revizorul” de Gogol. Premiera spectacolului va avea loc după ce va fi depăşită starea de urgenţă şi oamenii vor putea merge la teatru.

Comentarii