Ştiri

Sursa imaginii: iasifun.ziaruldeiasi.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

15 Apr. 2019 / 20:30

Teatre de păpuşi din mai multe ţări, la Festivalul „Sub căciula lui Guguţă”

22 de teatre din Moldova, Belarus, Bulgaria, Estonia, Kazahstan, România, Rusia şi Ucraina participă la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”. Până pe 22 aprilie, la Chişinău vor fi prezentate spectacole de excepţie. Evenimentul este la a zecea ediţie, relatează Mesager.

Actorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” au deschis festivalul cu piesa „Harap Alb”, care pune în valoare tradiţiile şi specificul naţional.

În premieră vor fi montate spectacole de seară pentru adulţi, care vor fi jucate de artişti consacraţi din ţară şi de peste hotare.

„Încercăm la ora 18:30 să-i aşteptăm şi pe cei mai măricei. Noi în Moldova nu am avut experienţa spectacolelor de seară în teatrele de păpuşi, încercăm şi noi să deprindem spectatorul şi cu această artă”, a declarat Gabriela Lungu, directoarea Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”.

Festivalul este cartea de vizită a ţării noastre, iar ediţia din acest an a adunat nume bune în lumea teatrelor de marionete.

„Este o bucurie în parte pentru fiecare copil, pentru şcoala care vine şi întâlneşte alte şcoli, pentru teatru care organizează”, a spus Maria Merluţ, membră a juriului din România.

Festivalul Internaţional de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă” se va desfăşura până pe 22 aprilie.

Comentarii