Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

18 Iul. 2020 / 15:02

Utilizatorii iniţiativei „Ora să ştim” au descoperit magia cunoaşterii prin lecturi şi experiemente

Au descoperit magia cunoaşterii prin lecturi şi experiemente - este şansa de care s-au bucurat peste 17 mii de utilizatori ai iniţiativei „Ora să ştim”. Copiii au avut posibilitatea să-şi lărgească orizonturile cunoaşterii şi datorită celor 1930 de cărţi donate de parteneri, relatează Moldova 1.

„Cine suntem noi cei care organizăm acest eveniment? Suntem cei care ştim magie. Nu, nu e vorba de magie albă sau neagră, e vorba de magia cunoaşterii pentru care sunt necesare două ingrediente - lectură şi experiment”, a spus directoarea Bibliotecii Naţionale, Eugenia Bejan.

Bibliotecarii au fost deosebit de activi şi s-au aflat chiar şi în ipostaza de actori plini de umor pentru a demonstra, de exemplu, în mod inedit forţa de gravitaţie. „Ora să ştim” este şi despre cum pot fi aplicate ideile din cărţi.

„Este foarte bine că bibliotecile noastre devin tot mai moderne şi nu încurajează doar lectura operelor clasice, domeniul umanist, ci au o abordare pragmatică în privinţa ştiinţelor”, a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov.  

La cele 1331 de evenimente organizate în cadrul iniţiativei au participat aproape 17 mii de utilizatori inventivi, care îşi doresc ca proiectul să aibă continuitate.

Proiectul a început în septembrie anul trecut şi a continuat în 101 biblioteci din ţară, cu sprijinul bibliotecarilor din Moldova, în parteneriat cu Fundaţia Progress din România, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” din Chişinău şi al unei fundaţii din Germania. 

Comentarii