Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

27 Iun. 2020 / 20:13

Valentina Brâncoveanu, pictoriţa care se inspiră din frumuseţea naturii

Se inspiră din energia şi frumuseţea naturii, a peisajelor rurale şi urbane şi preferă libertatea de a picta sub cerul liber în apropierea surselor de inspiraţie. Este vorba de cunoscutul artist plastic Valentina Brâncoveanu, care în aceste zile pictează în special florile, care-i aduc linişte, armonie, speranţe, atât de necesare în aceste timpuri stresante de pandemie, relatează Moldova 1.

Atelierul Valentinei Brâncoveanu se află într-o casă cu curte din centrul Chişinăului. În singurătate, în faţa atelierului, printre flori îi este drag să picteze şi să întâlnească zorii, dar şi apusurile de soare.

„Florile mi-s foarte dragi. Toată viaţa am copilărit, am şcolit printre flori şi în tinereţe pictam câmpiile cu flori de levănţică, salvie. În perioada aceasta foarte grea în care lumea o duce greu, sufleteşte eu mă bucur de florile pe care le pictez şi le văd”, susţine Valentina Brâncoveanu.

Pandemia a prins-o pe Valentina Brâncoveanu la o tabără internaţională de pictură din România. A mers apoi la Bucureşti s-o viziteze pe fiica sa Cristina, dar a revenit cu prima ocazie la Chişinău. Îi era dor de munca în atelier, de picturile ce i-au marcat viaţa.

Şi dacă până nu demult atelierul Valentinei Brâncoveanu era vizitat de numeroşi admiratori, acum din cauza pandemiei e linişte. Pentru a fi în contact cu prietenii artelor plastice şi a le împărtăşi încredere, o stare de bine şi de frumos, Valentina Brâncoveanu îşi postează lucrările pe pagina de Facebook.

Valentina Brâncoveanu s-a născut pe 24 octombrie 1950 la Chişinău. Lucrările pictoriţei se află în muzee şi colecţii particulare din mai multe ţări.

 

Comentarii