Ştiri

Sursa imaginii: adevărul.ro

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Cultură

10 Apr. 2019 / 18:34

Valentina Mitrofan a lansat o culegere de versuri cu titlul „Dăruire”

A muncit câteva decenii în lumea cărţilor în calitate de bibliotecară, iar din 2003 a plecat în Italia! Departe de casă, din dor şi cu gândul la cei mai buni prieteni ai ei, Valentina Mitrofan – Moşneaga a început a scrie cărţi. „Dăruire” este titlul sugestiv al culegerii de versuri lansate astăzi la Biblioteca Naţională „Ion Creangă”, relatează Mesager.

Valentina Mitrofan - Moşneaga împreună cu prietenii ei a avut surpriza  să  asculte şi să se convingă cât de apropiate sufletului copiilor sunt versurile din noua ei carte „Dăruire”.

„Iarăşi dorul m-a readus acasă şi bineînţeles cu daruri. Cu dăruire vin şi eu, o carte pentru copii foarte frumoasă, de zile mari, cu desene frumoase unde s-a pus mult suflet. În viaţă este bine să facem totul cu mare iubire şi dăruire”, a spus autoarea cărţii Valentina Mitrofan.

Deşi cartea a văzut recent lumina zilei, primii cititori: mari şi mici, s-au regăsit  în poezii.

„Am citit aceste poezii, atât de mult mi-au plăcut, sunt din copilăria ei, îi mulţumesc”, a spus o cititoare.

„Ne învaţă să creştem sănătoşi”, a spus o altă cititoare.  

Valentina Mitrofan şi-a amintit cum ani în urmă  în calitate de bibliotecară era implicată  în numeroase activităţi.

„Am organizat manifestaţii în cadrul organizaţiei nonguvernamentale „AVE NATURA”, am organizat şi un cenaclu frumos, de aceea mesajul cărţii este: Astăzi când natura este în pericol, noi toţi să ne unim pentru a o face mai frumoasă, mai minunată”, a spus autoarea Valentina Mitrofan.

Autoarea cărţii a ţinut să le mulţumească bunelor ei prietene, scriitoarelor Claudia Partole şi Marcela Mardare pentru susţinerea în lumea cuvântului inspirat.

„În cei 7 ani de acasă ai doamnei Valentina, ea a învăţat ce înseamnă a iubi, a fi îndrăgostit de tot ce este frumos, cartea este dedicată tuturor celor care iubesc natura, se simt parte a naturii, poeziile ei sunt simple, pe înţelesul copiilor, cu metafore frumoase care demonstrează dragostea pentru natură, animale, insecte, flori”, a spus scriitoarea Marcela Mardare.

„Dăruire” este una dintre cele peste 50 de cărţi ce vor fi lansate la  Salonul Internaţional de carte pentru copii şi tineret care va debuta joi şi va culmina duminică la Chişinău.

Comentarii