Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

09 Dec. 2019 / 19:00

Viaţa liderilor remarcabili - expoziţie comemorativă inaugurată la Parlament

„Viaţa liderilor remarcabili” - este titlul expoziţiei comemorative inaugurate astăzi la Parlament şi consacrate fostului preşedinte al Azerbaidjanului, Heydar Aliyev. Fotografiile despre viaţa şi activitatea liderului naţional azer vor fi expuse timp de cinci zile în holul Legislativului la Chişinău, relatează Moldova 1.

Ambasadorul Azerbaidjanului în Moldova a menţionat că poporul azer nu va uita niciodată meritele salvatorului Azerbaidjanului - Heydar Aliyev.

„El este foarte venerat în Azerbaidjan. Meritul lui Heydar Aliyev constă nu numai în faptul că a condus mulţi ani ţara noastră, dar şi pentru că în momentele cele mai grele de haos şi criză politică a unit poporul şi l-a scos din criză”, a declarat Gudsi Osmanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Moldova.

Potrivit reprezentanţilor diasporei azere, numele lui Heydar Aliyev este asociat cu renaşterea economică şi dezvoltarea modernă a Azerbaidjanului.

„A fost un om cu verticalitate şi cu un curaj de netăgăduit. Un epizod remarcabil din viaţa lui a fost atunci când, deşi nu i se permitea, a coborât într-o mână, pentru a vorbi cu minerii şi a le afla problemele”, a spus Maarif Raghimov, vice-preşedintele Congresului Azerilor din Moldova.  

„Eu cred că şi pe viitor vom dezvolta bunele relaţii de colaborare moldo-azere nu numai la nivel de Parlament, Guvern, dar şi cele economice. Important este ca instituţiile guvernamentale să nu pună piedici business-ului, dar să colaboreze”, a menţionat preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Heydar Aliyev a deţinut timp de 13 ani funcţia de prim-secretar al Republicii Azerbaidjan, fiind apreciat îndeosebi pentru modernizarea industriei petroliere, construcţia centralelor hidroelectrice, dezvoltarea industriei de cultivare a bumbacului, dar şi a legumelor şi fructelor timpurii.  

Comentarii