Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

16 Sep. 2020 / 20:54

Vinerea Tinerilor Poeţi la Biblioteca „Onisifor Ghibu”

Restricţiile de a avea contact cu cititorii şi imposibilitatea de a organiza evenimente cu public i-a impus să-şi diversifice activitatea, să caute soluţii şi chiar să însuşească noi profesii. Vorbim despre angajaţii Bibliotecii „Onisifor Ghibu” din Chişinău, care le propun cititorilor un nou proiect video intitulat „Vinerea Tinerilor Poeţi”, relatează Moldova 1.

„Biblioteca mereu a fost un generator de idei, evenimente. Am iniţiat o întrevedere cu tinerii poeţi. Acest dialog este moderat de Augustina Visan, studentă, dar şi membră a Cenaclului Vlad Ioviţă. A găsit de cuviinţă să formeze acest pod habitant între ea, o  bibliotecară începătoare, dar cu multă iniţiativă, şi poeţi debutanţi”, a declarat directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, Vitalie Răileanu.

Chiar de la începuturile pandemiei, activitatea online a Bibliotecii „Onisifor Ghibu” a debutat cu dialogurile de joi ale lui Vitalie Răileanu cu personalităţile din domeniul culturii. Iar cea care realizează filmuleţele video, posterele pentru evenimente este Valentina Astafi, care a învăţat să filmeze şi să editeze materialul video. Valentina este autoarea spoturilor de promovare a campaniei.  

În timp ce echipa de bibliotecari caută noi forme de promovare a lecturii, cititorii continuă să vină după cărţi.  

„Deservirea cititorilor are loc la distanţă, cu respectarea tuturor restricţiilor. Cărţile restituite se depozitează în boxă pentru trei zile şi după aceasta se distribuie la raft”, a spus Mircea Ciochină, angajat la bibliotecă.

În sala de lansări de carte şi cenacluri literare sunt create condiţii pentru a găzdui un număr restrâns de cititori.

Comentarii