Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

09 Dec. 2019 / 16:18

Zece elevi s-au învrednicit de premii în cadrul unui concurs de lectură

„Bătălia Cărţilor” - aşa este intitulat un inedit proiect de promovare a lecturii, desfăşurat pe parcursul anului de Biblioteca municipală B.P.Hasdeu. În finală au ajuns zece elevi, care s-au învrednicit de premii, seturi de carte şi cel mai important, şi-au îmbogăţit cunoştinţele din cele zece cărţi recomandate de organizatori, relatează Moldova 1.

Concursul s-a desfăşurat în câteva etape, din martie până în noiembrie, iar în finala proiectului cei zece participanţi au prezentat pledoaria „Convinge-mă să citesc!”, referindu-se la cartea preferată din lista celor zece recomandate.  

Finaliştii au răspuns la întrebările juriului, au participat la dezbateri, au prezentat argumentat în scris şi oral cea mai captivantă carte.

Participanţii la Bătălia Cărţilor susţin că asemenea concursuri sunt necesare.    

La etapele precedente ale Bătăliei Cărţilor au participat peste 300 de elevi, iar în finală au ajuns zece. Organizatorii afirmă că pentru toţi a fost o experienţă necesară, în care elevi au învăţat cum să-şi apere ideile.

„Genericul concursului „Bătălia Cărţilor” este o metaforă, aici e un concurs al ideilor, îi provocăm pe copii să citească, să comenteze cărţile”, a declarat Maria Pilchin, preşedinta juriului.

„Este o misiune nobilă să promovăm lectura şi să descoperim talentele copiilor, deoarece ei lecturează cele zece cărţi recomandate, îşi spun opiniile referitor la cele citite”, a specificat  Mariana Harjevschi, directoarea Bibliotecii municipale B.P.Hasdeu”.

Bătălia Cărţilor a ajuns la a cincea ediţie. Potrivit organizatorilor, concursul va avea continuitate şi în 2020.

Comentarii