Ştiri

Sursa imaginii: stiripozitive.eu

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Diaspora

10 Iun. 2019 / 18:32

120 de copii din 22 ţări vor participa la Programul DOR

În acest an, Programul guvernamental DOR „Diasporă*Origini*Reveniri” se va desfăşura în perioada 19-28 august. Pentru participare la ediţia curentă a DOR-ului s-au înregistrat în total 214 copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, fiind selectaţi 120, dintre care 100 - din diasporă şi 20 din Republica Moldova.

La DOR 2019 vor participa copii din ţări, precum Grecia, Portugalia, Federaţia Rusă, Italia, Marea Britanie, SUA, Canada, Irlanda, Franţa, Georgia, Spania, Ucraina, Bulgaria, România, Norvegia, Cehia, Elveţia, Macedonia de Nord, Belarus Turcia, Olanda, Serbia şi Republica Moldova. Pentru prima dată s-au înregistrat copii ale conaţionalilor noştri stabiliţi în Belarus, Macedonia, Olanda, Serbia şi Turcia.

Ca şi la ediţiile anterioare, la selectarea copiilor din diasporă s-a ţinut cont de principiul primul venit - primul servit, prioritate având acei care nu au mai participat anterior la programul DOR. Totodată, cei 25 de copiii din diasporă care au participat la concursul „Moldova sunt EU”, organizat de către Biroul relaţii cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, în luna decembrie 2018, au fost selectaţi automat pentru participare.

Spre deosebire de copiii din diasporă, cei din Republica Moldova au fost selectaţi în rezultatul unei probe de concurs, conform căreia candidaţii trebuiau să prezinte diplome de merit, dar şi lista notelor obţinute la învăţătură pe parcursul acestui an de studii, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Despre rezultatele participării la programul DOR, ediţia a VII-a, candidaţii au fost informaţi personal de către echipa BRD.


Timp de o săptămână, participanţii la DOR vor fi încadraţi în diverse activităţi creative, sportive, culturale etc. De asemenea, copiilor le vor fi organizate întâlniri cu personalităţi notorii din ţara noastră.


DOR este o iniţiativă a Guvernului Republicii Moldova şi constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetăţenilor din Republica Moldova aflaţi peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor – generaţia a doua de emigranţi – cu ţara lor de origine, Republica Moldova. Prima ediţia a DOR-ului a avut loc în anul 2013.

 

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva