Ştiri

Sursa imaginii: gov

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Diaspora

18 Mar. 2019 / 13:06

120 de copii şi tineri din diasporă şi din Moldova vor participa la Programul guvernamental DOR

De astăzi a început înscrierea la Programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediţia a VII-a. Acesta se va desfăşura în perioada 19-28 august curent şi este destinat atât copiilor din diasporă, cât şi celor din Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Dat fiind faptul că tot mai mulţi copii din diasporă doresc să participe la acest program, ediţia din acest an va întruni 120 de copiii şi tineri, cu 20 mai mult decât la ediţiile precedente.

Participanţii se pot înregistra în perioada 18 martie - 18 mai 2019, accesând link-ul: http://dor.md/node/6

Pentru a fi eligibili de a participa la DOR 2019, candidaţii din diasporă trebuie să aibă între 12 şi 17 ani şi să poată comunica în limba română. Copiii din diaspora Republicii Moldova, care au participat anul trecut la Concursul ,,Moldova sunt EU”, organizat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, sunt selectaţi automat pentru participare la program. Ca şi în anii precedenţi, prioritate vor avea cei care nu au mai participat până acum la programul DOR.

Spre deosebire de copiii şi tinerii din diasporă, cei din Republica Moldova vor fi selectaţi în bază de concurs. Prioritate vor avea copiii care au merite la studii, olimpicii, laureaţii competiţiilor sportive şi culturale.

Programul DOR Diasporă*Origini*Reveniri se desfăşoară anual, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova şi urmăreşte sensibilizarea reprezentanţilor generaţiei a doua de migranţi cu privire la identitatea lor culturală, precum şi crearea legături emoţionale cu ţara de origine. Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat. Beneficiarii achită doar cheltuielile de călătorie spre şi din Republica Moldova.

 

 

Comentarii