Ştiri

Sursa imaginii: timpul.md

Ştiri / Diaspora

29 Dec. 2018 / 10:51

25 de copii din diasporă, câştigători ai concursului „Moldova sunt EU”

25 de copii din diaspora Republicii Moldova sunt câştigătorii concursului „Moldova sunt EU”. Participanţii au redat tematica concursului prin intermediul unei poezii sau a unui filmuleţ, eroul principal fiind persoana care a aplicat. Pe lângă diplomă şi cadouri, copiii au fost selectaţi automat pentru a participa la Programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediţia 2019, scrie IPN.

La concurs au participat copii de 7-18 ani, din Canada, Irlanda, Austria, Irlanda, Grecia, SUA, Portugalia, Bulgaria, Franţa şi Italia. Ţinând cont de faptul că aplicaţiile au avut un mesaj pătrunzător, câştigători ai concursului au fost declaraţi toţi participanţii.
 
Concursul, care s-a desfăşurat pe parcursul lunii decembrie, a fost organizat cu scop de a încuraja copiii din diasporă în vederea perfecţionării limbii române, dezvoltării abilităţilor lingvistice şi promovării culturii naţionale.
 
Cancelaria de Stat în parteneriat cu PNUD Moldova va asigura continuitatea concursului. Anul viitor va fi organizată o nouă ediţie în care vor fi implicaţi copiii din diasporă, cât şi din Republica Moldova.

Comentarii