Ştiri

Sursa imaginii: BMA

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Diaspora

19 Apr. 2019 / 11:01

51 de moldoveni au fost repatriaţi din Germania

La data de 18 aprilie curent, Biroul migraţie şi azil a asigurat transferul a 51 de cetăţeni ai Republicii Moldova care se aflau în situaţie de şedere ilegală pe teritoriul Germaniei. Procedura de readmisie a fost desfăşurată sub egida Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX), cu o ruta charter pe cale aeriană, se arată într-un comunicat al Biroului Migraţie şi Azil.

Aceste persoane au fost returnate cu escorta autorităţilor germane, fiindu-le aplicate interdicţii de intrare în spaţiul UE pentru diferite perioade.

Readmisia este procedura în cadrul căreia Moldova readmite toate persoanele care nu îndeplinesc sau nu mai îndeplinesc condiţiile în vigoare pentru intrarea, prezenţa sau şederea pe teritoriul unui stat european.

Biroul migraţie şi azil atenţionează cetăţenii care intuiesc să călătorească în Uniunea Europeană privitor la respectarea prevederilor legislaţiei din domeniul migraţiei, întrucât aceştia riscă să devină subiecţi ai readmisiei, fapt care poate influenţa negativ regimul liberalizat de vize în spaţiul UE.

Comentarii