Ştiri

Sursa imaginii: economica.net

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

04 Apr. 2020 / 19:35

64 de moldoveni, aduşi acasă din Dubai cu ajutorul României

Ambasada României la Chişinău a repatriat astăzi, 4 aprilie, din Emiratele Arabe Unite, 64 de cetăţeni ai Republicii Moldova, prin intermediul unei curse aeriene speciale pe ruta Dubai-Chişinău-Bucureşti, operată de o companie privată românească şi facilitată de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Acţiunea vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România în contextul pandemiei cu noul coronavirus de a permite tranzitul şi repatrierea în deplină siguranţă a cetăţenilor Republicii Moldova. În ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe al României a facilitat tranzitul pe teritoriul naţional a altor 60 de cetăţeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condiţiilor stabilite de autorităţile române. Totodată, a fost facilitat tranzitul către R. Moldova şi a transporturilor de mărfuri, inclusiv a unor produse medicale, se arată într-un comunicat de presă emis de Ambasada României la Chişinău.

 Potrivit comunicatului, România a susţinut şi a exprimat apreciere pentru pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, la care participă şi Republica Moldova, vizând gestionarea pandemiei, adoptate recent de către Comisia Europeană

 „România rămâne consecventă politicii sale, exprimate public de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, în contextul angajamentului de a acţiona în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova”, se arată în mesajul emis de misiunea diplomatică.

Comentarii