Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

23 Iun. 2020 / 11:10

Alexei Sîrbu: „Am ales să studiez în Germania pentru posibilităţile pe care le oferă tinerilor”

Vorbeşte fluent patru limbi, este pasionat de muzică şi cântă la chitară, nu oferă consultaţii medicale, deşi are cunoştinţe temeinice despre compatibilitatea medicamentelor. În cadrul emisiunii „Scrisori pentru acasă”, Alexei Sîrbu, viitorul doctor în farmacologie, a vorbit despre dragostea sa faţă de chimie şi despre succesele obţinute pe parcursul anilor.

„Totul a început pe când eram în clasa a treia. Părinţii mei s-au gândit că va fi mai bine dacă voi pleca peste hotare să învăţ la universitate. În clasele primare am schimbat şcoala şi am început să învăţ limba germană. Am ales Germania pentru sistemul de învăţământ care este gratuit”.

Alexei Sîrbu a absolvit facultatea de farmacie la Marburg în Germania. Tânărul a relatat că era pasionat de chimie.

„Am decis să studiez farmacia pentru că îmi plăcea mult chimia. Facultatea farmaceutică deschide multe uşi, poţi activa în farmacie, în industrie sau în ştiinţă”.

Ambiţios fiind, nu s-a oprit doar la studiile universitare, ci a decis să lupte şi pentru titlul de doctor în farmacologie.

„Studiile la universitate au durat patru ani după care am făcut un semestru de practică pentru a susţine bine examenul final. Mi-am luat diploma în farmacie, dar continuu să studiez. Urmează patru ani de cercetare”.

În pofida posibilităţii de a-şi deschide propria farmacie, Alexei a ales să meargă pe calea ştiinţică, a ales să realizeze cercetări independente.„În Germania, doar farmacistul are posibilitatea să deschidă farmacii. Nu am o farmacie şi nici nu am ales calea unui farmacist. Actualmente studiez pentru a primi titlul de doctor. Acest titlu presupune că am condus o cercetare independentă, am scris un proiect de ştiinţă şi am făcut o descoperire. Cercetez receptorii, moleculele care sunt responsabile pentru transmiterea semnalelor în celule. Am început în februarie şi mai am patru ani”.

În contextul Zilei mondiale a medicului şi farmacistului, Alexei Sîrbu a venit cu un mesaj de mulţumire pentru toţi angajaţii medicali.

„Mi-aş dori să felicit toţii colegii care şi-au ales calea medicală şi farmaceutică. Vă mulţumesc pentru munca depusă şi angajamentul pe care vi l-aţi asumat de a salva vieţi”. 

Interviul a fost realizat în cadrul emisiunii „Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova. 
 

Comentarii