Ştiri

Sursa imaginii: news.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Diaspora

14 Mai 2019 / 14:53

Moldovenii de Pretutindeni au lansat proiectul „Diaspora Business Conection”

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni a lansat proiectul „Diaspora Business Conection”. Este vorba despre o platformă pentru dezvoltarea comunităţii de antreprenori din diaspora Republicii Moldova. Astfel, moldovenii de peste hotare vor primi consultanţă şi informaţii pentru lansarea unei afacerii, iar antreprenorii care au deja lansat un business vor fi ajutaţi să-şi găsească parteneri - investitori străini, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Noi ne propunem să lansăm un mecanism de informare strategică în comunităţile din diaspora Republicii Moldova, care să permită firmelor mici şi potenţialelor antreprenori să afle, să înţeleagă în timp util informaţia pentru a fi capabili să o transforme în decizii de buisines.  Astăzi am lansat acest proiect, în scurt timp vom lansa înregistrarea participanţilor şi vom organiza prima activitate în oraşul Roma pe datat de 15 iunie”, a declarat Olga Postovanu, coordonatorul de proiecte în cadrul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni.

Scopul proiectului este de a conecta oameni de afaceri şi potenţiali antreprenori pentru o susţinere reciprocă.
„Este un proiect dedicat antreprenorilor şi persoanelor din diasporă care vor să-şi lanseze o afacere. Vom merge în toate ţările unde diaspora din Republica Moldova este destul de mare şi cointeresată pentru a încuraja în primul rând dezvoltarea businessului şi culturii businessului”, a menţionat Alexei Repede, preşedintele Asociaţiei, citat de Mesager.

Potrivit Mesager, proiectul Diaspora Bussines Connection nu are un termen de implementare şi niciun buget planificat. Toate cheltuielile au fost asumate de către oamenii de afaceri care au vrut să-şi ajute colegii. Iniţiativa va fi lansată la Roma, după care vor urma oraşe din Spania, Franţa, Rusia, Germania şi alte ţări cu comunităţi de moldoveni.

Comentarii