Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

25 Mar. 2020 / 09:36

Ce măsuri întreprind autorităţile din Elveţia pentru combaterea infecţiei cu COVID-19

În Elveţia miniştrii lucrează în echipă şi se prezintă la conferinţele de presă tot în echipă. Aceştia se reunesc în şedinţe de două ori pe zi, cu scopul de a spori măsurile de Securitate, pentru prevenirea coronavirusului, iar oamenii în fiecare seară aplaudă eforturile şi munca personalului medical. Acesta este tabloul Elveţiei, în perioada pandemiei de Covid-19, a relatat jurnalista Margareta Donos, într-un interviu pentru Radio Moldova.

„Miniştrii lucrează în echipă şi apar la conferinţa de presă tot în echipă şi deseori chiar completă. Este un semnal trimis populaţiei care vrea să zică, doar uniţi vom învinge epidemia. O premieră în funcţionarea Guvernului Federal a început încă săptămâna trecută, miniştrii se vor reuni de două ori pe săptămână în şedinţele prevăzute de Lege, se vor lua măsuri în funcţie de starea lucrurilor precum şi de evaluarea virusului”, a declarat Margareta Donos.

În acest context, jurnalista spune că măsurile restrictive luate de oficialii elveţieni sunt monitorizate de către poliţie şi armată. 

„Consiliul Federal caută să avanseze pas cu pas pentru a asigura un respect total al măsurilor restrictive luate la nivel federal. Astfel, la ultima conferinţă de presă s-a anunţat că nu se permit grupări de mai mult de cinci persoane, vor fi aplicate amenzi de la o sută de franci în sus, în funcţie de gravitate. Poliţia este mobilizată pentru sarcina dată, dar şi armata poate să dea o mână de ajutor în acest domeniu şi în caz de necesitate, de altfel se spune că spargerile şi efortul au scăzut semnificativ dat fiind faptul că transportul public este gol şi locuinţele în permanenţă ocupate”, a spus jurnalista.

Totodată aceasta a menţionat că în combaterea epidemiei, Guvernul Federal a recurs la iniţiativa de a anunţa prin radio un îndemn către oameni să nu iasă din casă şi să ajute bătrânii.

„De mai multe ori pe zi radioul anunţă apelul solemn al Guvernului Federal „Nu ieşim din acasă, ieşim să procurăm hrană sau medicamente şi să ajutăm persoane în vârstă, ori cu handicap fizic. Se termină apelul cu fraza „Consiliul Federal are încredere în fiecare din voi, Elveţia are încredere în fiecare din voi”. Printre toate grijile în această situaţie de incertitudine să nu uităm de bătrâni, persoanele la 65 de ani sunt cele mai vulnerabile, or, numărul persoanelor în vârstă în Occident este extrem de mare”, a menţionat Margareta Donos.

Ea mai povesteşte că oamenii ies zilnic la balcoane şi geamuri şi aplaudă medicii din această ţară, antrenaţi în lupta contra coronavirusului.

„În fiecare seară la ora fixă, oamenii ies la balcone ori la geam pentru a aplauda eforturile şi munca sfântă a personalului medical, important este să ajungă la urechile celor obosiţi de durerea bolnavilor. În orice ţară, în orice oraş le mulţumim sincer”, a relatat jurnalista Margareta Donos.

Elveţia a raportat primul caz, în oraşul Ticino, de la graniţa cu Italia la data de 26 februarie. La momentul actual Elveţia este una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus, cu aproape 9.000 de persoane testate pozitiv şi 86 de decese. 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva