Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

06 Iun. 2020 / 12:17

Colecţie de haine pentru copii pe timp de pandemie de la designerul Elena Muşuc din Roma

În centrul istoric al oraşului Roma, designerul şi pictoriţa Elena Muşuc a deschis un atelier de creaţie. Elena Muşuc este un nume cunoscut în Italia, unde colaborează cu cele mai mari case de modă, iar o parte din venituri le donează copiilor orfani şi familiilor vulnerabile. Elena Muşuc este protagonista emisiunii „Scrisori pentru Acasă” de la Radio Moldova, realizată de jurnalista Oxana Gherman Roşca.

Atelierul l-a deschis chiar la început de an, însă, a fost nevoită să îşi sisteze activitatea din cauza pandemiei. Elena, fiind creatoare prin vocaţie, a primit pandemia ca o provocare: şi-a adaptat activitate la necesităţile oamenilor. Iscusita meşteriţă, apreciată la vestite concursuri internaţionale de modă, autoare a unor colecţii de rochii de lux, a început să coase măşti pentru copiii cu dizabilităţi şi pentru voluntarii din Crucea Roşie.În atelierul Elenei Muşuc şi-au găsit un loc de muncă şi moldovencele care pe timp de pandemie îşi pierduseră jobul.

În scurt timp Elena Muşuc va lansa o colecţie de haine pentru copii. Articolele, potrivit designerului, sunt  adaptate restricţiilor de pandemie. Câteva detalii dina ceastă colecţie Elena le-a destăinuit în emisiunea „Scrisori pentru Acasă” de la Radio Moldova.

„Este o colecţie capsulă cu mai multe haine pentru copii. M-am axat pe hainele pentru copii, deoarece copiii foarte dificil înţeleg necesitatea purtării măştii, gravitatea lucrurilor. Am hotărât să îi ademenesc cu hainele ca ei să vadă totul ca un joc. Hainele se combină între ele, pot fi schimbate. În fiecare zi copiii se vor gândi cum să le combine. Colecţia este pentru copii când vor începe şcoala. Aceasta include măşti personalizate cu numele lor ca ei să se cunoască între ei şi să nu le încurce”, a destăinuit designerul Elena Muşuc.

Pe perioada pandemiei, Elena Muşuc a sistat cooperarea cu brand-uri vestite din Italia.

„Am decis să mă dedic copiilor şi persoanelor care au nevoie, deoarece dacă noi nu vom reuşi să ieşim din pandemie, brand-urile mari nu vor avea cui vinde pentru că toţi se vor îmbolnăvi”, a spus Elena Muşuc.

Elena Muşuc la fel ca şi alţi conaţionali stabiliţi peste hotare duce dorul casei părinteşti, oamenilor dragi de care s-a despărţit şi pe care deocamdată nu îi poate revedea.

„Îmi este foarte dor de ei, nu avem posibilitate să ne vedem, să ne cuprindem, suntem cu gândul la ei. Sufletul nostru este aproape de ţara noastră”, a spus Elena.Vestita creatoare de modă, visează să ajute tinerii designeri să strălucească în carieră. Elena Muşuc ne-a mărturisit că de fiecare dată când crea o rochie de lux pentru mirese, se gândea şi la tinerele care nu îşi pot permite rochii scumpe. Aşa că după pandemie, când va reveni la activităţile de altă dată, Elena îşi propune să ofere rochiile din colecţiile ei tinerelor care visează la o nuntă frumoasă, având posibilităţi financiare limitate.

 

Comentarii