Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Diaspora

06 Mai 2020 / 20:03

Diaspora a oferit echipamente de protecţie pentru 16 instituţii medicale din ţara noastră

16 unităţi medicale din Moldova au fost echipate cu materiale de protecţie, datorită campaniei de strangere de fonduri „Donezi, protejezi un medic, salvezi mai multe vieţi - CovidMoldova”, organizată de moldoveni stabiliţi în Franţa, Italia şi Belgia în lupta cu COVID-19, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„ Noi suntem  un grup de iniţiativă, nici măcar nu ne cunoşteam înainte de campanie. Am fost uniţi, având un singur gând comun, de a ajuta oamenii de acasă şi sectorul medical. Prima etapă a fost să iniţiem colectarea de fonduri , am avut două echipe, din prima făceau parte tinerii din Franţa, o altă echipă din Italia şi Belgia. AM făcut două platforme de colectare şi am îdentificat câteva centre medicale. Au fost zile şi nopţi de convorbiri. În decursul a 3 săptămâni au fost colectaţi aproape 14000 de euro şi am răspuns necesităţilor medicale de la 16 centre medicale”, a declarat pentru Radio Moldova, Nadejda Seu, membrul echipei organizatorice a  campaniei

Din donaţiile colectate au fost procurate viziere, mănuşi din material vinil şi nitril, mănuşi chirurgicale, combinezoane medicale, halate de unică folosinţă, măşti, bahile, bonete, dezinfectant pentru mâini, cizme, ochelari de protecţie.

Comentarii