Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Diaspora

26 Mar. 2020 / 14:08

Mărturiile moldoveanului, stabilit în Italia, infectat cu COVID – 19

Conaţionalul Oleg Gorgan, în vârstă de 45 de ani, originar din raionul Anenii Noi, dar care este stabilit în Italia, a trait coşmarul COVID – 19. Moldoveanul munceşte de câţiva ani la o fabrică din Brescia, Italia. Primele simtome ale acestui virus a început să le simtă la începutul lunii februarie.

„M-am simţit rău, am luat pastile, dimineaţa a apărut şi febra”, menţionează Oleg Gorgan.

În acea perioadă nu prea se cunoşteau multe despre acest virus în Italia, drumul pentru a ajunge să fie internat în spital a fost foarte lung. Oleg spune că pentru început a mers la spital, a primit antibiotic şi s-a întors acasă. Tratamentul indicat de medici nu a fost suficient şi a fost nevoit să se întoarcă din nou la spital, de unde a luat verdictul că are rezultatul pozitiv testat la COVID – 19.

„Mi-au dat buletin, dar şi tratament cu antibiotic de trei zile, primind antibiotic, febra aşa şi nu a mai scăzut, apoi m-au anunţat că sunt pozitiv la virusul cu COVID – 19”, menţionează moldoveanul.

Petru povesteşte că în noaptea care a stat în spital, numărul pacienţilor s-a dublat, majoritatea fiind tineri. „Majoritatea din ei erau gravi, eu eram mai bine, de mască de oxigen nu am avut nevoie”.

Medicii au fost foarte receptivi şi grijulii. Oleg mai afirmă că a fost o enigmă, de la el nu au fost infectaţi membrii familiei şi nici prietenii.

Acum Oleg Gorgan este acasă şi se află în carantină până pe data de 17 aprilie. Conaţionalul nostru ne îndeamnă şi pe noi să stăm acasă şi să respectăm indicaţiile autorităţilor

Comentarii