Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

26 Mar. 2019 / 12:56

Migranţii pot contribui la dezvoltarea economică a comunităţii

Migranţii care doresc să contribuie la dezvoltarea economică a comunităţii din care fac parte pot participa la etapa a doua a proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”. Managera proiectului, Oxana Maciuca, a menţionat că Guvernul Elveţiei, prin intermediul PNUD, îşi propune implicarea diasporei în dezvoltarea locală. Astfel, va fi susţinută crearea şi dezvoltarea unor asociaţii de băştinaşi active la nivel local, prin două programe de granturi „Acceleratorul Asociaţiilor de băştinaşi” şi „Incubatorul Asociaţiilor de băştinaşi”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„La „Acceleratorul Asociaţiilor de băştinaşi” sunt invitate să aplice Asociaţiile de băştinaşi cu cel puţin un an de activitate. Asociaţiile de băştinaşi vor putea beneficia de granturi din partea Guvernului Elveţiei. Suma grantului va fi nu mai mare de zece mii de dolari SUA, în baza formulei 1+1. Prin „Incubatorul Asociaţiilor de băştinaşi” ne propunem să creăm asociaţii de băştinaşi noi, vor fi oferite granturi în valoare de până la o mie de dolari. Apelul de selectare a localităţii partenere – asta înseamnă că invităm Primăriile să aplice pentru a fi beneficiarii proiectului”, a declarat Oxana Maciuca.

În perioada 2015-2018, PNUD a contribuit la crearea a 38 de Asociaţii de băştinaşi. Aceasta a avut un efect multiplicator, fiind create altele 100, la iniţiativa autorităţilor locale şi diasporei.

Comentarii