Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

05 Apr. 2020 / 16:20

Moldoveancă din SUA: Virusul m-a prins departe de casă, evident îmi este frică

Conaţionala noastră, Ingrid Bîrcă, se află în aceste momente de grea încercare pentru umanitate în Statele Unite ale Americii (SUA). Ea spune că cei de peste ocean au întreprins toate acţiunile necesare şi îi îndeamnă pe cei de acasă să aibă grijă de ei şi să fie precauţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Ingrid spune că situaţia peste ocean este destul de îngrijorătoare, întrucât cifrele au crescut accelerat şi efectiv peste noapte. Chiar şi cele mai aglomerate oraşe si metropole sunt acum pustii, practice toate instituţiile sunt închise, companiile aeriene nu mai efectuează zboruri internaţionale, oamenii stau în case şi, ocazional, poţi vedea un om plimbându-se în parc sau făcând sport.

Tânăra povesteşte că autorităţile încearcă să fie indulgente cu rezidenţii, să le ofere suport financiar, să îi scutească de plata unor anumite taxe sau să amâne data limită de achitare a impozitului pe venit. Iar conducerea ţării a recurs la rezervele federale, de unde au fost luate miliarde de dolari pentru susţinerea cetăţenilor şi întreprinderilor.

„Sunt în SUA de abia jumătate de an. Pe mine virusul m-a prins departe de casă. Eu stau acasă, evident îmi este frică, cum le e şi vecinilor mei, şi celor care stau în rând la magazin, şi celor din Congres, şi celor de la Casa Albă, şi celor din Italia, Spania, Moldova. Personal, îi îndemn pe toţi ai mei de acasă să stea izolaţi la domiciliu şi să respecte îndemnul autorităţilor, pentru că sunt sigură că toţi îşi doresc mai repede ca această catastrofă mondială să ia sfârşit. Întreaga lume acum se bazează pe responsabilitatea fiecăruia. În timp ce specialiştii lucrează la elaborarea vaccinului şi tratamentului pentru Coronavirus, staţi acasă cu Radio Moldova”, a spus Ingrid Bîrcă.

Conform datelor oficiale, în SUA sunt aproximativ 312 mii de persoane infectate, iar peste 8 450 au decedat.

Comentarii