Ştiri

Sursa imaginii: Canal3.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

27 Apr. 2019 / 19:31

Cozi la punctele de primire şi predare a coletelor

În ajun de Paşti, la punctele de primire şi predare a coletelor din străinătate s-au format cozi. Pe lângă dulciuri şi produse alimentare, moldovenii mai aşteaptă de la rudele de peste hotare electrocasnice, ba chiar şi piese de mobilier. La rândul lor, le trimit bunătăţi ce nu pot fi găsite în magazinele din străinătate: murături, vin de casă, brânză de oi sau bomboanele preferate, relatează Mesager.

„Ne-a trimis dulciuri, la copii le-a trimis o bicicletă, primim şi noi plăcere. Noi i-am trimis lui, el nouă. Am trimis cărniţă, un miel, ceva de ce duce dorul acolo”. „Primim cozonac din Italia şi dulciuri, noi la fel pregătim pentru ei dulciuri, salam şi murături”, spun oamenii.  

Totuşi, cea mai mare dorinţă a moldovenilor în ajunul sărbătorilor de Paşti este să fie acasă.   

„Să fie toţi acasă, să fim la masa de sărbătoare împreună. Şi soţul este plecat”. „Cea mai mare dorinţă a mea este să fie copiii mei sănătoşi şi să se întoarcă acasă din străinătate”, au precizat oamenii.

Şoferii spun că în preajma sărbătorilor de Paşti, numărul coletelor trimise din străinătate a crescut simţitor. Ei cer o taxă de doi euro pentru un kilogram.

Comentarii