Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

24 Feb. 2020 / 13:52

Moldovenii stabiliţi în Italia, îngrijoraţi de răspândirea infecţiei cu coronavirus

Răspândirea infecţiei cu coronavirus în nordul Italiei, îi îngrijoreză pe cetăţenii moldoveni stabiliţi cu traiul şi în alte regiuni din peninsulă. Oamenii spun, că în ultima perioadă rafturile din magazine unde se vând produse de igienă sunt goale, iar măştile de protecţie sunt la mare căutare.

„S-a instalat panică în societate, însă nu în măsura în care oamenii să nu iasă din case. Lucrăm toţi în regim normal, cu excepţia şcolilor şi grădiniţilor care vor fi închise până vineri. De asemenea, sunt suspedate evenimentele publice, cu caracter cultural, sportiv, religios şi altele. Locurile publice nu mai sunt aşa de aglomerate de când s-au înregistrat primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar vânzările la magazinul în care lucrez au înregistrat o scădere în ultimele zile”, a povestit pentru TRM.MD, Romina Braşoveanu, tânără stabilită cu traiul în oraşul Torino, din Italia.

Totodată, ea a menţionat că autorităţile din Italia, îndeamnă oamenii să nu meargă la spital în cazul în care prezintă simptome de boală ci să solicite la domiciliu serviciul 112.

„Dacă avem simtome de răceală trebuie să chemăm medicul acasă, pentru a evita o eventuală răspândire a bolii. Predispuşi la îmbolnăvire sunt oamenii vârstinci şi cei cu boli cronice. Am auzit că sunt cazuri în care oamenii s-au tratat”, a mai spus tânăra.

În apropiere din oraşul Milano, oamenii sunt mai îngrijoraţi, după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus. Primarul din Milano a luat şi el decizia de a închide şcolile şi universităţile pentru o săptămână iar Domul din Milano a fost, de asemenea, închis.

„Da avem mare „bucurie” aici. Ai frică să ieşi din casă ca să mergi la supermarket să faci cumpărături. Un caz confirmat de coronavirus a fost depistat chiar la 30 de km, de localitatea în care stau”, a precizat pentru TRM.MD, Violeta Prodan, o conaţională de a noastră stabilită cu traiul în apropiere de Milano.

Potrivit cotidianului La Repubblica, până în acest moment, în Italia au fost înregistrate 219 cazuri de infecţie cu coronavirus, iar cinci oameni au murit.

Potrivit datelor oficiale, în Italia s-ar afla aproximativ 140 de mii de moldoveni.
 

 

Comentarii