Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

27 Ian. 2019 / 12:23

O tânără din Moldova îşi face studiile la Universitatea Central Europeană

Sanda Sandu este o tânără din Republica Moldova care a obţinut o bursă de studii la Universitatea Central Europeană, recent transferată din Budapesta la Viena. Sanda este una din cei 27 de tineri din întreaga lume care au aplicat la această universitate, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Tânăra a comunicat că şi-a dorit foarte mult să facă masterul în domeniul politicilor publice peste hotare, cu atât mai mult că are o experienţă bună acumulată la Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova.

Sanda îşi face studiile împreună cu tineri veniţi din peste o sută de ţări, colegi de la care are ce învăţa.

Ea este şi o ambasadoare a Republicii Moldova, întrucât încearcă să prezinte ţara noastră din toate punctele de vedere.

Pe lângă studii, Sanda lucrează şi ca cercetătoare la Centrul privind mass-media, datele şi societatea din cadrul Universităţii Central Europene.

După studii şi experienţa acumulată, Sanda spune că nu ştie încă dacă va reveni în ţară, dar chiar dacă va fi departe de casă, tânăra speră că va contribui la dezvoltarea Republicii Moldova din perspectiva politicilor publice.

La întrebarea care sunt greutăţile cu care se confruntă fiind departe de casă, ea a răspuns: „Greutatea cea mai mare este dorul de familie şi de cei apropiaţi. Este bine că prin intermediul tehnologiilor informaţionale putem discuta permanent cu cei dragi. Astfel, cumva ne simţim departe, dar aproape”, susţine Sanda Sandu.

Precizăm că tânăra în acest an va absolvi studiile de master la Universitatea Central Europeană din Ungaria.

 

Comentarii