Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

15 Apr. 2019 / 09:31

O tânără din Moldova, consilieră pe afaceri europene la o companie din Bruxelles

După ce şi-a finalizat studiile de licenţă şi masterat la Bucureşti, acum doi ani, Carolina Novac a decis să se stabilească în Belgia. În tot acest timp tânăra din Republica Moldova a reuşit să urmeze un stagiu la Comisia Europeană, să absolve Colegiul Europei din Bruges şi să ajungă consilieră pe afaceri europene la o companie cu sediul în Bruxelles, ce reuneşte toţi operatorii europeni de gaze naturale, relatează Mesager.

În Parcul Leopold, situat în apropiere de cartierul european, Carolina Novac obişnuieşte să se reculeagă după o zi de muncă.

„Parcul ăsta îmi place enorm pentru că e un parc frumos unde vin adesea să mă relaxez după muncă, cum ar fi şi momentul respectiv, mai ales când e soare şi în Bruxelles nu sunt multe momente cu soare. E extraordinar când vezi pajiştea înverzită, vezi păsările astea şi lacul ăsta, creează un mediu extraordinar”, spune tânăra.

Punct ochit, punct lovit - aşa am putea descrie firea ambiţioasă a Carolinei.

„Vreau să-mi fac o carieră aici, prin urmare ar fi bine să-mi fac şi studiile aici şi Colegiul Europei se ivea ca cea mai bună oportunitate la momentul respectiv, deci anul trecut mi-am făcut studiile la Colegiul Europei, am făcut studii politice europene”, a precizat Carolina Novac.  

Tehnologiile o ţin conectată în permanenţă de familia sa din Sălcuţa, raionul Căuşeni. Discută în fiecare zi cu părinţii şi sora sa din Moldova. Totuşi, spune Carolina, mediul în care se află este unul specific.

Chiar dacă locuieşte şi munceşte în centrul politic al Uniunii Europene, Carolina Novac nu rămâne indiferentă faţă de Moldova. Însă, pentru a schimba lucrurile în bine, ea spune că e nevoie de multă muncă şi pregătire.

Carolina Novac a reuşit să se simtă ca acasă într-unul din cele mai cosmopolite oraşe. Bruxelles are două limbi oficiale - franceza şi olandeza, şi a adunat la un loc aproximativ 190 de naţionalităţi la o populaţie de peste 1,2 milioane de oameni.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Târgul Internaţional de Caritate, la a 23-a ediţie

Ştiri / Social

08 Dec. 2019 / 19:34

Târgul Internaţional de Caritate, la a 23-a ediţie

Alertă pe Aeroportul Chişinău

Ştiri / Social

08 Dec. 2019 / 18:42

Alertă pe Aeroportul Chişinău

A fost constituit Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic

Ştiri / Politic

08 Dec. 2019 / 17:13

A fost constituit Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic

Mii de persoane au protestat în Ucraina

Ştiri / Internaţional

08 Dec. 2019 / 17:02

Mii de persoane au protestat în Ucraina

Forumul Democraţiei Locale s-a desfăşurat la Cahul

Ştiri / Regional

08 Dec. 2019 / 16:30

Forumul Democraţiei Locale s-a desfăşurat la Cahul

Zi de doliu în Ucraina

Ştiri / Internaţional

08 Dec. 2019 / 16:10

Zi de doliu în Ucraina

Vezi arhiva