Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

07 Apr. 2020 / 09:55

Peste 200 de moldoveni din Londra au revenit acasă cu o cursă charter

Peste 200 de moldoveni din Londra au revenit acasă cu o cursă charter. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2.869 de traversări, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova la frontiera moldo-română şi la frontiera cu Ucraina. În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului peste 2.800 de persoane şi completate 2.011 fişe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate şi semnate 1.624 declaraţii pe propria răspundere privind obligaţia achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul curent.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuşi termometriei, pe sensul de intrare în ţară se asigură că aceştia completează corect fişele epidemiologice şi se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fişei declaraţia pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

Comentarii