Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

28 Mar. 2020 / 14:21

Mai mult de şase mii de moldoveni solicită ajutorul autorităţilor pentru a reveni acasă

Peste şase mii de moldoveni solicită ajutorul autorităţilor pentru a reveni acasă. De astăzi, moldovenii aflaţi în dificultate peste hotare, care vor să se întoarcă cu o cursă charter în ţară, se pot înregistra on-line, relatează Moldova 1.

Misiunile diplomatice şi consulare vor actualiza informaţiile despre persoanele aflate în dificultate, acordând prioritate copiilor, studenţilor, persoanelor aflate la tratament medical, dar şi altor categorii defavorizate.

Două curse charter destinate cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în diaspora, au fost autorizate de Comisia Situaţii Excepţionale. Astfel, zborurile au fost autorizate pentru compania Israir Airlines, din 30 martie, cu destinaţia Tel-Aviv - Chişinău - Bucureşti şi Air Moldova, din 1 aprilie, cursa Chişinău-Nice-Chişinău. 

La sosirea în Chişinău, pasagerii vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală şi vor fi plasaţi pentru 14 zile în autoizolare.

În ultimele două săptămâni, din momentul instaurări stării de urgenţă, prin intermediul curselor de zbor charter, în Republica Moldova s-au întors 2500 de persoane.

Comentarii