Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Diaspora

24 Oct. 2019 / 13:13

Preşedintele Igor Dodon, în discuţie cu diaspora din Japonia

În cadrul vizitei la Tokyo, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti în Japonia, a discutat cu Consulul Onorific al ţării noastre în Singapore şi a participat la recepţia de promovare a imaginii Republicii Moldova şi a sectorului vitivinicol naţional, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În cadrul dialogului cu conaţionalii noştri, şeful statului a discutat despre problemele cu care se confruntă, a abordat subiecte de ordin economic, cultural, juridic, de cooperare cu mediul de afaceri, etc. Cei prezenţi au fost unanimi în opinia că deschiderea Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo a facilitat accesul la serviciile consulare şi menţinerea legăturilor cu Patria.

Totodată, în seara zilei de ieri, Igor Dodon a participat la recepţia de promovare a imaginii Republicii Moldova şi a sectorului vitivinicol naţional, organizată de Ambasada Republicii Moldova la Tokio.

Preşedintele a apreciat suportul părţii nipone în promovarea exportului de vinuri din Republica Moldova în Japonia, inclusiv a brandului de ţară „Wine of Moldova”, precum şi a sporirii numărului de agenţi economici interesaţi de exportul de vinuri din Moldova în Japonia.

Comentarii