Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/smarketoo

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

12 Oct. 2020 / 08:55

Prima platformă digitală dedicată diasporei moldoveneşti

Galina Indoitu este economist de meserie, iar după 15 ani în care şi-a continuat studiile în Franţa şi a activat în cadrul unor companii cu renume internaţional a reuşit împreună cu două asociaţii franceze să creeze o platformă digitală cu servicii integrate pentru conaţionalii noştri stabiliţi dincolo de hotarele ţării.

Pentru moment, platforma este disponibilă doar pentru cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi cu traiul în orice colţ al lumii, însă, autorii proiectului doresc să extindă acest serviciu, astfel încât să poată beneficia de el şi cetăţenii altor ţări.

Galina Indoitu a povestit într-un interviu pentru emisiunea „Scrisori pentru acasă” realizat de jurnalista Oxana Gherman-Roşca că serviciile prestate prin intermediul platformei digitale vin în sprijinul celor de acasă.

„Este o platformă dedicată diasporei moldoveneşti care permite sprijinul celor dragi din Republica Moldova în mai multe domenii, ca: sănătatea, alimentaţia, educaţia, construcţia şi altele. Diaspora moldovenească poate oferi de la distanţă, de oriunde ar fi vouchere. Această platformă este realizată de doi ani jumătate şi a început cu punerea la dispoziţie a voucherelor în domeniul sănătăţii. Vă dau un exemplu: cei care sunt plecaţi peste hotare pot cumpăra vouchere de pe platforma noastră. La rândul său, beneficiarul primeşte un SMS cu valoarea voucherului şi merge la diferite farmacii şi va dispune de diferite produse farmaceutice”, a menţionat Galina Indoitu.

 Voucherul este valabil trei luni.

Emisiunea „Scrisori pentru acasă” poate fi ascultată pe trm.md sau în fiecare duminică, începând cu ora 11.30 la Radio Moldova.

Comentarii