Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Reporter

Ştiri / Diaspora

10 Iul. 2019 / 18:33

Tradiţiile naţionale, promovate de diaspora moldovenească din Portugalia, în cadrul unui Festival

Diaspora moldovenească din Portugalia a participat la Festivalul „Encontros - Sons, Cores, Saberes e Sabores” (Festivalul „Întâlniri - sunete, culori, cunoştinţe şi arome”), ajuns în acest an la cea de-a X-a ediţie, care s-a desfăşurat pe 5 – 6 iulie, în oraşul Barreiro. Evenimentul a fost organizat de către autorităţile locale ale Primăriei Barreiro împreună cu asociaţiile de imigranţi din localitatea respectivă.

În cadrul Festivalului, au fost organizate expoziţii de artizanat şi de gastronomie pentru fiecare ţară în parte, cântece, dansuri şi alte momente artistice.

Comunitatea moldovenească a fost prezentă prin Asociaţia Culturală „Mioriţa” din Barreiro, preşedinte Rodica Gherasim, care a pus în scenă, mai întâi, un program artistic prezentat de copiii moldoveni ai Clubului Literar-Dramatic „Moştenitorii” al Asociaţiei, apoi adulţii colectivului „Mioriţa” au încântat publicul spectator cu piese din folclorul moldovenesc. Partea artistică a comunităţii moldoveneşti în cadrul acestui Festival a culminat cu un frumos recital susţinut de artiştii din Republica Moldova – Fraţii Irina şi Anatol Bivol, care au venit în diasporă cu un program artistic divers, compus din cele mai cunoscute şlagăre din toţi cei 29 de ani de activitate scenică.


Spectatorii s-au încins în dans şi bună dispoziţie, împreună cu artiştii moldoveni. Şi Fraţii Bivol au rămas plăcut surprinşi de primirea călduroasă de care au avut parte şi de publicul atât de receptiv la piesele lor, reprezentanţii diasporei moldoveneşti cântând împreună cu ei toate refrenurile.

*Material realizat de Olesea Tanaşciuc, „Pro Diaspora” (Lisabona, Portugalia)

Comentarii