Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

05 Iun. 2019 / 15:03

Universitate din Moldova - într-un clasament al celor mai performante universităţi din lume

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a intrat, pentru al doilea an consecutiv, în clasamentul mondial U-Multirank al celor mai performante 25 de universităţi din anul 2019, pe dimensiunea „Publicaţii comune internaţionale”, scrie Moldpres.

Clasamentul U-Multirank a fost făcut public marţi în cadrul celei de-a şasea ediţii anuale (www.umultirank.org) şi evaluează 1711 universităţi.

Acest indicator de performanţă prezintă procentual gradul în care activitatea de cercetare a universităţii este conectată la reţelele internaţionale. În top, universităţile sunt clasate în ordinea descrescătoare a scorului indicatorului.

USM este o instituţie vizibilă pe plan mondial şi este cu impact important în spaţiul ştiinţific, fiind un actor activ în aria academică naţională şi internaţională, conform experţilor. În anul 2018, USM a fost singura instituţie de învăţământ superior din Republica Moldova inclusă în prestigiosul Top 25 U-Multirank.

U-Multirank a fost dezvoltat în cadrul Programului Erasmus+ al Uniunii Europene şi este implementat de un consorţiu independent condus de către Centrul pentru Învăţământul Superior din Germania. De la prima publicare în 2014, U-Multirank a dublat numărul instituţiilor de la 850 la 1711 şi a extins acoperirea ţărilor de la 74 la 96, incluzând mai mult de 5.153 de facultăţi şi mai mult de 12.500 de programe de studiu în 24 de domenii.

Comentarii