Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/ Viorica Hagag

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

11 Oct. 2020 / 15:34

Viorica Hagag, moldoveanca din Olanda care contribuie la dotarea spitalelor din ţara noastră cu echipament medical

A urmat drumul străinătăţii după ce a câştigat o bursă de studii în Olanda, iar apoi şi-a întemeiat o familie acolo. Cu toate acestea, gândurile ei se întreaptă mereu spre meleagul natal - Republica Moldova. Este vorba despre Viorica Hagag, juristă şi membru activ al comunităţii „Noroc Olanda” care a iniţiat mai multe campanii de caritate, printre care şi „Fapte bune pe roţi”.

„Cu mulţi ani în urmă, când am apreciat şansa pe care am primit-o în viaţă, bursa de a studia în Olanda, mi-am promis că atunci când o să am posibilitate o să plătesc înapoi societăţii. Am început să stabilesc mai multe relaţii în Olanda şi Moldova, nu aveam idee cum pot ajuta, dar eram ochi şi urechi”, a povestit tânăra în cadrul emsiunii „Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova.

Cu ajutorul donatorilor din Regatul Ţărilor de Jos, concetăţeanca noastră reuşeşte să expedieze în Moldova ustensile medicale, mobilă pentru spitale, scaune pe rotile şi utilaje pentru persoanele cu dizabilităţi. Din dorinţa de a face bine pentru ţara noastră, Viorica a bătut la uşile spitalelor olandeze şi a făcut rost de toate cele necesare.

„Încercăm să avem contact direct cu spitalele din Republica Moldova care au necesităţi. Riscul ni-l asumăm, dar vreau să am mare încredere în oameni, că ajutorul este folosit la necesitate şi nu e făcut niciun fel de abuz. E bine ca oamenii să fie solidari şi responsabili, deoarece unii au bani şi îşi pot permite multe, dar mâine pot avea nevoie”, consideră Viorica.

Viorica Hagag îi îndeamnă şi pe alţi conaţionali de ai noştri să facă asemenea gesturi sau să o contacteze pentru o eventuală cooperare. Or, sentimentul care te încearcă, spune tânăra, te motivează să mergi înainte.

Interviul integral îl puteţi asculta AICI.

Comentarii