Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Diaspora

30 Mar. 2020 / 10:04

MAEIE va organiza curse charter pentru cetăţenii moldoveni care vor să revină acasă

159 de moldoveni au fost repatriaţi din Israel cu o cursă charter. Zborul spre casă a avut loc, astăzi. Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, s-a acordat prioritate familiilor cu copii, studenţilor, persoanelor aflate la tratament medical şi altor categorii de concetăţeni, aflaţi în dificultate, din cauza crizei COVID - 19. Autorităţile au anunţat că zilnic vor fi organizate câteva curse charter pentru moldovenii din diasporă. Zborurile sunt organizate împreună cu companiile aeriene. În ultimele două săptămâni, 2500 de persoane s-au întors în Moldova cu zboruri charter, relatează Mesager.

„Noi vrem ca cetăţenii noştri să ajungă acasă, dar pentru a menţine şi pentru a gestiona trierea, vor fi organizate de stat, curse charter practic în fiecare zi, pentru cei care vor să revină acasă. Cursele vor fi organizate de Ministerul Afacerilor Externe, în liste, în primul rând vor fi incluşi mamele cu copii, studenţii şi familii”, a precizat Igor Dodon.

Totodată, preşedintele a anunţat că 100.000 de teste pentru COVID-19 vor fi procurate din China şi ar putea ajunge în Moldova în viitorul apropiat.

„Teste avem suficiente, în Republica Moldova se testează toţi cei suspecţi de Coronavirus, numărul testelor creşte zilnic cu 200. Am comandat 100 de mii de teste din China, scopul este să avem o rezervă pentru necesităţile Republicii Moldova”, a spus Igor Dodon.

Amintim că în total, în ţara noastră, în orele dimineţii erau confirmate 263 de cazuri de infectare cu COVID-19. 13 persoane au fost tratate şi externate, iar 250 sunt internate în instituţiile medicale pentru tratament.

Comentarii